ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Dünya Diyabet Günü Ankara’ da Kutlandı


14 Kasım Dünya Diyabet Günü Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kutlandı.

 

 

 

 

 

Dünya diyabet gününü tüm diyabetli çocukların birlikte geçirecekleri bir etkinlik hazırlandı.
Kliniğimizde takip edilen yaklaşık 100 şeker çocuk ve ailesi davet edildi. Aslında izlenen hasta 
sayımız 300 kadar olup, Ankara'da ikamet eden 100" ü davet edildi. Davet edilen 
hastalar ve aileleri ile 14 kasım günü saat 10.30"da Ulu Önder Atatürk"ü ziyaret etmek üzere 
Anıtkabire gidildi. Askeri tören eşliğinde mozaleye çelenk konuldu, daha sonra Anıtkabir müzesi
gezdirildi. Yaklaşık iki saat kadar süren bu ziyaret sonrası hastaneye dönüldü. Tüm çocuklarımızın kan şekerleri ölçülerek insülinleri yapıldı, yemekleri yedirildi. Takiben klinik şefi Doç. Dr.Zehra Aycan açılış konuşmasında hastalık ile ilgili, yapılması gerekenler ile ilgili mesajlar verdi. Altındağ Belediye Başkanı Sn.Veysel Tiryaki'nin konuşması ise gerçekten umut vericiydi. Çünkü o da bir diyabet hastasıydı ve Ankara'nın en aktif belediye başkanlarından birisiydi.
Altındağ Belediyesinin de katkılarıyla çocuklara değişik hediyeler dağıtıldı. ( Spor ayakka-
bısı, çanta, kitap vs.) Çocuklar için tiyatro gösterisi, palyaço ve canlı müzik dinletisi yapıldı. Dr. Semra Çetinkaya diyabetteki son gelişmeleri anlatan bir sunum yaptı ve hastalarımızın sorunlarını yanıtladığımız bir panel düzenlendi. Panel Klinik Şefi Doç. Dr. Zehra Aycan, Uzm. Dr.SemraÇetinkaya, Diyabet Hemşireleri Hatice Bilgili ve Nurdan Yıldırım, Diyetisyen Yasemin Baydar,Pisikolog Nuray Başoğlu'nun katılımları ile gerçekleştirildi. Daha sonra diyabet kontolünde son yılda en başarılı olan hastalara özel hediyeler verilerek program sonlandırıldı.



17-02-2015