ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

ISPAD (Uluslararası Çocuk ve Adolesan Diyabet Birliği) “Lestradet Eğitim ve Savunuculuk Ödülü 2023” ‎hocamız Prof.Dr. Şükrü Hatun’a verilmiştir.‎


Lestradet Eğitim ve Savunuculuk Ödülü, her yıl, ISPAD (International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes-Uluslararası Çocuk ve Adolesan Diyabet Birliği) tarafından, ünlü Fransız çocuk diyabet uzmanı Profesör Henri Lestradet* adına, eğitim ve savunuculuk alanında olağanüstü katkılarda bulunan ISPAD üyelerine verilmektedir.

Ödül ile ilgili bilgilere https://www.ispad.org/page/Lestradetprize-2023-SukruHatun linkinden ulaşılabilmektedir.

Bu önemli ödülün 2023 yılında hocamız Prof.Dr. Şükrü Hatun’a verilmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ödülü, hocamızın uzun yıllara dayanan emeklerinin ve ülkemizdeki çocuk diyabet alanındaki çalışmaların uluslararası alandaki değerli bir takdiri olarak görüyor, hocamızı ve ekibini kutluyoruz.

Ödül, ISPAD’ın 49’uncu Yıllık Konferansı’nda, 20 Ekim 2023’te Rotterdam’da verilecektir.

 

*Dr. Henri Lestradet, diyabetli çocuklara ve ailelerine eğitim verme konusunda tutkulu bir Fransız çocuk diyabet uzmanıdır. 1921 yılında doğan Lestradet, 1953 yılında Fransa'da çocuklar için ilk diyabet kampını düzenlemiş ve 1956 yılında Fransa'da diyabet eğitimini teşvik etmek amacıyla Aide aux Jeunes Diabetiques (AJD, Genç Diyabetlilere Yardım) adlı organizasyonu kurmuştur. Dr. Henri Lestradet, ayrıca, ISPAD’ın nüvesini oluşturan, Uluslararası Diyabet Çalışma Grubu'nun (ISGD) kurucu üyesidir.

 

 

ÇEDD Yönetim Kurulu

15-09-2023