ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Düzce’den Haberler


Derneğimiz üyesi ve Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Arslanoğlu Düzce'de çocuk endokrinolojisi ile ilgili bir dizi faaliyet gerçekleştirdi.

 

Prof Dr Nurçin Saka Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD davetlisi olarak Taşlı otelde düzenlenen panelde konuşma yaptı. Novo Nordisk’in desteklediği toplantıda ve Prof Dr İlknur Arslanoğlu’nun düzenlediği Boy Kısalığına Yaklaşım konulu panelde AD başkanı Prof Dr Kenan Kocabay başkan, Prof Dr Nurçin Saka ve Prof Dr İlknur Arslanoğlu konuşmacı, öğretim üyesi, asistan, stajyer ve aile hekimleri izleyici olarak katıldılar.

D.Ü. Tıp Fakültesi çalışanlarına yönelik “Metabolik Sendromla Mücadele Projesi” kapsamında ilk toplantı yapıldı. 65 kişinin katıldığı projede riskli bireylere yapılan fizik ve laboratuar incelemelerden sonra Dr İlknur Arslanoğlu tarafından eğitim seminerleri yapılıyor, e-posta aracılığı ile beslenme düzenlemesi sağlanıyor. Şu ana kadar dokuz seminer gerçekleştirildi.


Düzce TV de Dr İlknur Arslanoğlu yaklaşık bir saat süren bir söyleşiye katılarak obesite salgını ile ilgili bilgilendirme ve önerilerde bulundu. İzleyici telefonları yanıtlandı.

 

Sağlık Bakanlığı’nın obesite ile mücadele kampanyası kapsamında Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli kurumların memurları ve halka yönelik toplantı Gençlik ve Spor Merkezinde 200 den fazla katılımcı ile gerçekleşti. Obesite ile nasıl mücadele ederiz konulu toplantının konuşmacısı Dr İlknur Arslanoğlu idi.

 

 

 

Prof Dr Rüveyde Bundak Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD davetlisi olarak Taşlı otelde düzenlenen panelde konuşma yaptı. Pfizer firmasının desteklediği ve Prof Dr İlknur Arslanoğlu’nun başkanlık ettiği Prof Dr Rüveyde Bundak Çocuk ve Adolesanda Guatr konusunda bilgi verdi. Toplantıya Düzce ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden öğretim üyesi, asistan ve stajyerler izleyici olarak katıldılar.

 

Siz de  yaptığınız veya katıldığınız faaliyetlerin duyurulmasını istiyorsanız  fotoğraflı olarak bize gönderin yayınlayalım.

 

17-02-2015