ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Alaplı ve Karabük’te Okulda Diyabet Programı Toplantıları


Düzce Üniversitesi ve Çocuk-Genç Diyabetliler Derneği olarak bu yılın Okulda Diyabet Programı Etkinliklerine Düzce’de 2016 Diyabet Haftası’nda yapılan Milli Eğitim toplantısı ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde yapılan okul ziyaretlerinden sonra iki toplantı daha eklendi.

14 Şubat 2017 tarihinde Alaplı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün davetlisi olarak Alaplı Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yöneticiler, eğiticiler ve ailelerin katıldığı bir konferans verdik. Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ve yaklaşık 200 kişi katıldı. Okulda diyabet, toplumda diyabet, beslenme, obezite konuları ele alındı. Özellikle tartışma bölümünde sorulan soruların zenginliği, toplumda bu şekildeki etkinliklere duyulan gereksinimi yansıtıyordu.

22 Mart 2017 tarihinde Karabük Diyabet Okulu eğitim hemşiresi Fatime Şahin’in bir projesi olan Okulda Diyabet Toplantısı gerçekleşti. Halk Sağlığı İl Müdürü Sezgin Tiryaki, Milli Eğitim Müdürü  Ali Köse, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Daire Başkanı Arzu Alak, idareciler, öğretmenler ve aileler katıldı. Üniversitemiz ve derneğimizi temsilen diyabet eğitim hemşiresi Figen Akçalı, Sosyal Hizmet Uzmanı Gülşen Aytar, dernek yönetim kurulu üyesi Hatice Sönmez ile birlikteydik. Toplantı yüksek katılımlıydı (250 kişi) ve yoğun bir program gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarından sonra İlknur Arslanoğlu, Fatime Şahin, Sağlık Müdürlüğü’nden diyetisyen Nur Zürer’in sunumlarından sonra çok etkileyici iki konuşma yapıldı. Bunlardan biri 9 yaşından beri (25 yıldır) tip 1 diyabetle yaşayan öğretmen Saadet Yücel Kapanşahin, diğeri de diyabetli çocuk annesi eczacı Ceren Dravacı’nın konuşmasıydı. Konuşmalardan sonra diyabetli öğrenciler de sahneye davet edildi ve 15 öğretmene Okulda Diyabet Programı kapsamında hazırlanan sertifika ve kupalar verildi. 

 

Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu

 

27-03-2017