ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Ankara'da Diyabetli Gençlere Yönelik İlk Yaz Kampı Başarıyla Gerçekleşti


 

DİYABETLİ GENÇLERİMİZ İÇİN DR. SAMİ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ENDOKRİN KLİNİĞİNCE ANKARA’DA İLK DEFA YAZ KAMPI DÜZENLENDİ

Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bölümünce, 3-6 Eylül 2015 tarihleri arasında Kızılcahamam Patalya Otel’de diyabet yaz kampı düzenlendi. Ankara’da ilk defa düzenlenen yaz kampına Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bölümünde izlenmekte olan 16-21 yaş arası 35 genç katıldı. Kamp Prof. Dr. Zehra Aycan’ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında Prof. Dr. Aycan; tanı aldığından itibaren izlenen ve artık erişkin endokrinolojiye devretme zamanı yaklaşan gençlerin erişkin endokrinolojiye geçişine hazırlık olması için kampta bir araya getirmeyi amaçladıkları için özellikle bu yaş aralığının seçildiğini ve maddi imkânların yeterli olması durumunda kampın geleneksel hale getirilmesini planladıklarını belirtti.  

Diyabetli gençler, hekimler ve sağlık personelleri ile aynı sosyal ortamı paylaştılar ve Doç. Dr. Semra Çetinkaya, Doç. Dr. Şenay Erdeve, diyetisyen Yasemin Yıldırım, psikolog Meriç Onbaşıoğlu ve kampın planlanmasında da emeği geçen diyabet eğitim hemşireleri Nurdan Yıldırım ve Sevim Koçak ile bir araya gelerek diyabet izlemi, egzersiz ve beslenme gibi genel konularda sohbet ettiler. Uzman Psikoterapist Refika Yazgaç tarafından kriz durumlarıyla başa çıkma teknikleri ve psikodrama eğitimleri gerçekleştirildi ve bu eğitimlerin sonunda gençlerin kaygı düzeyinin azalması, stresle başa çıkma biçimlerinin gelişmesi, benlik saygısının ve atılgan davranış özelliklerinin artması amaçlandı. Ayrıca gün içinde eğlenceli aktiviteler düzenlendi.

{gallery}ankarakamp:::0:0{/gallery}

16-09-2015