ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Diyabetli Çocukların Erişkin Kliniklerine Geçişi ve Diyabetli Çocukların / Gençlerin Sosyal Sorunları” Çalıştayı Yapıldı


Diyabetli Çocukların Erişkin Kliniklerine Geçişi ve Diyabetli Çocukların / Gençlerin Sosyal Sorunları” Çalıştayı Yapıldı.

Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği , Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği ve  Diyabetli Çocuklar Vakfı’nın düzenlediği "Diyabetli Çocukların Erişkin Kliniklerine Geçişi ve Diyabetli Çocukların / Gençlerin Sosyal Sorunları" adlı çalıştay, 05.03.2015 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. 

Çalıştayda, erişkin ve çocuk diyabet ekibi üyeleri, diyabetli çocuk ve gençler, aileler, SGK ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri, sosyal hizmet bilim alanından temsilciler Diyabetli çocukların 18 yaş sonrasında sağlık şemsiyelerinin sürmesi ve yaşam boyu desteklenmeleri konularında kapsamlı tartışmalar yaptı. Toplantıda buluna  SGK yetkilisi Dr.Önder Güngör  ve Sağlık Bakanlığı yetkilisi Dr. Banu Ekinci bir çok konuyu ilk ağızdan duydular ve etkilendiler.

Aynı zamanda fakültemizdeki Podoloji ünitesi de gezildi ve diyabet eğitimi ile podoloji işlemlerinin geri ödemelerin önemi daha iyi anlaşıldı. Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği Çocuk Diyabet Grubu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun'un 'Çocukluk Çağı Diyabet Programı Hedefleri 2015-2020 ve Diyabetli Çocukların Temel Sorunları" adlı  bir  sunum yaptı ve çalıştayın amacının, diyabetli çocukların, erişkinliğe ve erişkin kliniklerine geçişi ile ilgili sorunları ilgili kurumlar, diyabetliler, diyabet ekibi ve diyabetli çocukların aileleri ile birlikte tartışmak ve uygulanabilir çözümler üretebilmek olduğunu belirtti. Çalıştay, tip 1 diyabetli Av. Gamze Gedikli'nin 'Tip 1 Diyabetlilerin Sağlık Güvencesinin Sürdürülmesi, İşe Girme Sorunları ve "Engellilik" Konularında Uluslararası Durum', T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Kronik Hastalıklar, Yaşlı Sağlığı ve Özürlüler Daire Başkanı Uzm. Dr. Banu Ekinci'nin 'Ülkemizde "Engellilik" Kavramı, Kronik Hastalıklara ve Tip 1 Diyabete Uygulanması' ile SGK Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı  Dr. Önder Güngör’ün 'Diyabete SGK Bakışı' adlı sunumları ile devam etti. Anahtar sunumlarının ardından yapılan grup çalışmalarında ise, 'Diyabetli Çocukların Erişkin Kliniklerine Geçişi', 'Tip 1 Diyabetlilerin Sağlık Güvencelerinin Sürdürülmesi ve Sosyal Sorunları' ve 'Kronik Hastalıklarda "Engellilik" ve Diyabete Uygulanması, İşe Girme Sorunları" ele alındı. Çalıştayın sonunda Prof. Dr. Şükrü Hatun tarafından katkıda bulunan herkese teşekkür edildi.

{gallery}kcalistay:::0:0{/gallery}

06-03-2015