ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

Antalya’ ya Diyabet Kampı Yeri İçin Keşif Ziyareti


Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği’nden bir heyet Antalya Kepez’de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan bir araziyi görmek için keşif ziyaretinde bulundu.

 

 

 

Dernek Başkanımız Prof. Dr. Peyami Cinaz, Dernek Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Bumin Dündar, Diyabet Çalışma Grubumuzdan Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Prof. Dr. Şükran Darcan ve Prof. Dr. Aysun Bideci, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İffet Bircan ve Prof. Dr. Sema Akçurin’den oluşan heyet öncelikle dernek bünyesine alınması düşünülen kamp yerine bir keşif ziyareti yaptı. Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçen heyet, burada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın tarafından makamında kabul edildi. Çok sıcak bir ortamda geçen görüşmede, Başkan Akaydın Diyabet Kampı için ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Heyet üyeleri gerekli ön çalışmaların yapılmasından sonra konuyu tekrar değerlendirmek ve dernek üyeleri ile paylaşmak konusunda görüş birliğine vardı.

Dernek Üyelerimize Bilgi:

Proje: Derneğimiz tarafından Antalya’da bir kamp alanı oluşturulması ve tüm diyabet kamplarının burada yapılmasının sağlanması

Diyabet kampları için düşünülen alan Antalya Kepez’de hayvanat bahçesinin bitişiğinde, ormanlık alanda şu an yurt olarak kullanılan ve tadilat gerektiren 3 katlı bir bina (3-4-6 kişilik odalarla 50-60 yatak kapasiteli) ile geniş bir araziden oluşmakta. Binanın bitişiğinde büyükçe bir açık havuz mevcut. Arazi içinde bir adet tadilatı gereken basketbol sahası var. Belediye tarafından şu an için önerilen binanın tadilatının dernek tarafından yapılması, yaz dönemi boyunca kamp alanının diyabet kampları için derneğe tahsis edilmesi, okul zamanı binanın yurt olarak kullanılmaya devam edilmesi, diyabet kampı süresince personel, yemek, elektrik, su gibi giderlerin belediye tarafından karşılanması şeklinde. 10 ile 20 yıllık bir sözleşme öneriliyor. Tadilat için gereken ve derneğimiz tarafından harcanacak masraf 500-600.000 TL civarında öngörülüyor. 

 

 

 

20-02-2015