ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİ VE DİYABET DERNEĞİ

KONGRE 2010 YAPILDI


 

14. Ulusal Pediatrik Endokrin ve Diyabet Kongresi Ortaca Sarıgerme Hilton Otel’de yapıldı. Kongre’nin açılışına Muğla Valisi Fatih Şahin, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Peyami Cinaz Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalının kuruluşunun 20. yılını kutladıklarını belirtirken, kongreyi kendi memleketinde yapmanın kendisini ayrıca gururlandırdığını ifade etti. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan da, bilginin paylaştıkça artacağına işaret ederek, bu kongrede de bilginin bilim adamlarınca paylaşılacağını ve insanlarımızın sağlığı için kullanılacağını söyledi. Prof. Dr. Rıza Ayhan, kongrelerin ve bilgiyi paylaşmanın önemine vurgu yaparak, ''Sizler daha evvelki tecrübelerinizi kongreler düzenleyerek birbirinize naklediyorsunuz. Bunu maalesef başka mesleklerde görmüyoruz. Artık siz 20. yüzyılda çağı yakalayan bir meslek grubuna mensupsunuz. Dünya eğitim sisteminin değişmeye başladığı anda bu eğitim sistemine ayak uyduran arkadaşlarımızsınız. 20. yılda bir araya gelmeyi başaran ve mesleki dayanışmayı had safhada uygulayan çalışanları tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum'' diye konuştu. Son olarak Muğla Valisi Fatih Şahin, kongrenin Dalaman'da yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, şöyle konuştu: ''Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcıları Muğla'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Her meslek kutsal, ama sizlerin mesleği daha farklı. Yıllarca okuyorsunuz, ihtisastan sonrada günlerinizi çalışmakla, okumakla ve kendinizi geliştirmekle geçiriyorsunuz. Dünyada rekabet edebileceğimiz bir alanda ve bundan sonraki dönemlerde de Tıp alanında artık sizlerin yeni buluşlara imza atacağınıza gönülden inanıyor ve sizlerle gurur duyuyoruz.'' Açılış sonrasında Ortaca Belediye Halk Oyunları gösterilerine de yer verildi.

Kongreye ülke genelinden 220 bilim adamı katılırken; kongre öncesi düzenlenen ''5. Diyabet Ekibi Sürekli Eğitim Kursu'' ile ''9. Çocuk Diyabet Hemşireliği Kursu'' na ise 110 kişi katıldı. Kongrede çocuk endokrinoloji ile ilgili önemli konularda son gelişmeler tartışılırken, 180’e yakın bildiri de sunuldu.

14. Ulusal Pediatrik Endokrin ve Diyabet Kongresinin açılış töreninde Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalının kuruluşunun 20. yılı dolayısıyla katkılarından dolayı Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Peyami Cinaz ve Çocuk Endokrinoloji bilimine katkılarından dolayı Prof. Dr. Nurşen Yordam'a plaket verildi. 

 

19-02-2015